Glad Lucia!

Lussemuffins

2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 ägg
1 påse saffran
2 dl russin

Gör så här: Blanda mjöl, bakpulver och russin i en stor bunke. Ställ åt sidan. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp och tillsätt äggen. Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna och blanda ordentligt. Sist tillsätter du saffran och blandar noga.

Fördela smeten i valfria muffinsformar nästan upp till formkanten. Väljer du vanliga muffinsformar gräddar du dem i ca 10 minuter i 225 graders ugnsvärme – för amerikanska muffinsformar kan du dra ner värmen till 175-200 grader samt grädda lite längre, ungefär en kvart-tjugo minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.