Baka spröda hästskor till 1 advent

Nu är det snart dags att tända det första adventsljuset igen – och även nypremiär för Matmammans julblogg. Från och med idag kommer det att vara full fart här på julbloggen, med massor av härliga recept och annat inför den stora julhelgen. Lagom till första söndagen i advent vill jag dela med mig av ett underbart recept som ofta bakades så här års i mitt föräldrahem.

Hästskor

Kallas kanske ännu oftare vaniljhorn, men hästhorn hette de i mitt föräldrahem. Receptet ger ca 25-30 av dessa spröda, underbara kakor.

Garnering

strösocker och/eller kanel

Gör så här:  Sätt ugnen på 180 grader. Rör smör, florsocker, vaniljsocker och salt smidigt. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kylen en stund, ca 15 minuter.

Rulla längder tjocka som pennor, 8–10 cm långa på ett mjölat bakbord och forma dem till hästskor. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–12 min. Strö strösocker och ev kanel över de varma kakorna direkt när
de kommer ut ur ugnen.

Tips! Ersätt vaniljsockret med 2 tsk mald kanel eller kardemumma så får du kryddiga hästskor med härlig smak av jul…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.