Baka glutenfritt till jul. Först ut: mjuk pepparkaka.

Pepparkakor, mjuka kakor, lussebullar… Visst vill man ha riktigt gott kaffebröd till jul! Och det gäller ju även om man av olika skäl inte vill eller kan äta gluten. Prova denna glutenfria mjuka pepparkaka som smakar underbart och som alla brukar tycka om!

Glutenfri mjuk pepparkaka

ljusEn jättegod mjuk pepparkaka, som passar perfekt till någon av adventssöndagarnas kaffestunder eller till julens fika.

150 gram smör
3 ägg
3 dl strösocker eller brun farin
1 msk mald kanel
1½ msk mald ingefära
1½ tsk mald kryddnejlika
1½ dl gräddfil
1½ dl lingonsylt
4½ dl glutenfritt mjöl (med bakpulver i)
½ tsk bikarbonat 
½ dl fibrex

Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Smöra en rund form på ca 2 l och bröa med glutenfritt mjöl.

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner kryddor, gräddfil, lingonsylt, mjöl, fibrex och det avsvalnade smöret. Grädda långt ner i ugnen i ca 1 timme och 15 minuter, men prova med en sticka efter en timme – när kakan är torr tar du ut den och låter den svalna i formen innan du stjälper upp den. Pudra lite florsocker över när kakan är kall och servera till kaffe eller ett glas iskall mjölk.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.