Gott nytt år!

1520Nu skriver vi 2014 för sista gången – tänk så fort det här året har gått! Och oavsett om du haft ett bra eller mindre bra år hoppas jag du njuter av denna nyårsafton och unnar dig något riktigt gott att äta. Prova min nyårsmeny anno 2012 – en klassiker som jag tänker laga även i år. Potatisplättar med rom, en mustig Boeuf Bourgignon och därefter glass med chokladsås. Enkelt men festligt och gott!

För den tunna plånboken kanske det passar fint med en retroklassiker som ananasgratinerad fläskfilé? Här hittar du receptet!

Vill du hellre fira årets sista kväll med en härlig smörgåstårta rekommenderar jag en mycket läcker osttårta!

Matmammans osttårta

12 skivor landgångsbröd
200 g rökt skinka
400 g rumstempererat smörgåsmargarin, typ Bregott
1 msk senap, gärna lite grövre skånsk typ
200 g Kvibille ädelost, valfri sort
200 g brie eller camembert
100 g druvor av valfri färg
1 burk mandarinklyftor
12 physalisbär (kapkrusbär)
1 påse valnötskärnor, ca 100 g

Gör så här: Skär skinkan i fina strimlor och blanda den med hälften av smöret, och smaksätt med senapen. I en annan skål blandar du till en god ostkräm av ädelosten och brieosten och resten av smöret.

Tårtan gör du i fyra lager. Först tre brödskivor som breds med skinkkräm – sedan tre som breds med ostkräm och så vidare. När du lagt på de sista brödskivorna kan du gärna täcka tårtan med folie och låta den stå kallt i kylen över natten – eller åtminstone någon timme.

Bred resten av ostkrämen över hela tårtan. Tryck fast hackade valnötter på sidorna och garnera vackert med druvor, physalisbär och mandarinklyftor. Underbart gott!

Gott nytt år – vi ses på Matmammans Blogg!

fyrverkeri

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.