Selltons nya mjölsorter – nyttiga och goda i mat och bakning!

Nu kommer en massa fina nya mjölsorter från Sellton, baserade på nyttigheter som kikärtor, gröna ärtor, linser och gula ärtor. Nyttigare än vitt mjöl – och minst lika gott, tycker jag som provat Grönärtsmjöl och Kikärtsmjöl. Mjöler-på-rad-1024x619

De nya mjölsorterna är näringsrika och fulla av viktiga fibrer och proteiner och de kan användas i bakning, matlagning och tillberedning. För bästa resultat vid bakning rekommenderas att man tillsätter  guarkärnmjöl för en lyckad jäsning av fluffiga bröd och bakverk, något som jag provat med lysande resultat i mina jullimpor som jag bakade på grönärtsmjöl. Jag använde mitt vanliga brödrecept och bytte helt enkelt ut rågsikten mot grönärtsmjöl och guarkärnemjöl, och det blev verkligen bra!

Vill du också baka nyttigare nu när julen står för dörren? Kolla då in Selltons juliga recept på bland annat mjuk pepparkaka bakad på gulärtsmjöl och ett underbart gott knäckebröd på grönärtsmjöl.

Mjuk_pepparkaka

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.