Pepparkakor till lucia

Idag har det bakats pepparkakor här och doften skapar julstämning i hela huset. Årets deg gjorde jag efter receptet på Skansens julpepparkakor som finns i Sju sorters kakor. Lätt att kavla med härlig smak och lagom knapriga!

IMG_0231.JPG

IMG_0224.JPG

 Skansens julpepparkakor

  • 1 ½ dl ljus eller mörk sirap
  • 3 dl brun farin
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 stort ägg
  • 2 tsk nejlikor
  • 1 tsk malda pomeransskal
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 8 dl vetemjöl

Gör så här: Koka upp sirapen och häll den över sockret och matfettet. Rör tills massan är kall. Tillsätt ägg och kryddor. Lös bikarbonatet i lite kallt vatten och tillsätt detta. Rör i större delen av mjölet. Arbeta ihop degen. Låt den vila över natten.

Kavla ut degen på mjölat bakbord. Akta så degen inte blir för torr och faller isär. Ta ut figurer med mått, lägg på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, 200 grader eller 175 grader i varmluftsugn.

IMG_0229.JPG

Annonser

En tanke på “Pepparkakor till lucia

  1. Ping: Fira Lucia med pepparkakor, lussebullar och italienska julkakor | Matmammans Julblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.