Snart är det jul…

Dan före dan före dan före dan… Eller hur det nu är… Snart är det i alla fall jul och igår gjorde sonen och jag en fantastiskt god korv. Skotsk nötkorv, kryddad med timjan, muskotblomma, salvia och öl får ersätta årets julkorv. Ska stekas – inte kokas – och passar givetvis lika bra året om!

Skotsk nötkorv

christmas-clipart-71 kg nötkött

500 g späck

1 dl öl av valfri sort

1 tsk malen muskotblomma

3 tsk grovt krossade timjanblad

2½-3 tsk torkad salvia 

1 msk salt

2 tsk svartpeppar

100 g smulat vitt bröd

ca 2 m fjälster

Gör så här: Lägg fjälster i blöt över natten. Lägg också kött och späck i kylen över en natt, eller några timmar, och skär sen i småbitar.

Mal kött och späck i köttkvarn och blanda korvsmeten med kryddor och öl. Provstek gärna en liten klick färs för att smaka av. Sätt sedan korvhornet på köttkvarnen och fyll fjälstren med färsen. Knyt eller tvinna till lagom längd och förvara korvarna i frysen.

Här mals späck till den skotska nötkorven

Här mals späck till den skotska nötkorven

Den färdiga korven fryses i lämpliga förpackningar - härlig inte bara till jul utan när som helst!

Den färdiga korven fryses i lämpliga förpackningar – härlig inte bara till jul utan när som helst!

Tips! Vill du kan du byta ut ölet mot rödvin. Du får då en korv av mer fransk typ.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.