Traditionell jul goes växtbaserad – mitt tävlingsbidrag!

Traditionell jul goes växtbaserad! Här är mitt tävlingsbidrag i Alpros roliga bloggtävling:

Julens godaste långkål

Namnet långkål kommer av att  den gröna kålen kokades länge, länge så att alla delar blev riktigt mjuka. Traditionell långkål lagas med skinkspad, smör och grädde. Här har jag bytt ut alla animaliska ingredienser mot växtbaserade. Resultatet? Julens godaste långkål!  Du behöver:

1 kg färsk grönkål
grönsaksbuljong, 1 lagerblad samt några kryddpepparkorn till kokning
mjölkfritt margarin efter behag (2-3 msk)
ca 1-2 dl Alpro Soya
socker
salt och peppar (helst vitpeppar)

Ta bort de stora nerverna ur grönkålen och repa den i mindre bitar. Koka den i grönsaksbuljongen tills den blir mjuk och fin, ca 40 minuter.

Låt kålen rinna av och hacka den sedan i mindre bitar. Fräs den sakta på svag värme i en rejäl klick mjölkfritt margarin. Häll i Alpro Soya och låt puttra en stund. Krydda med socker, salt och vitpeppar och smaka av och servera till julens alla goda rätter.

Grönkål helt utan animaliska produkter - här serverad  tillsammans med en likaledes växtbaserad Jansson frestelse med tångkaviar istället för ansjovis och Alpro Soya istället för grädde!

Långkål helt utan animaliska produkter – här serverad tillsammans med en likaledes växtbaserad Jansson frestelse med tångkaviar istället för ansjovis och Alpro Soya istället för grädde!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.