Julens godaste tryffel med choklad från Lindt!

Dessert_70_Jag älskar riktigt mörk och fyllig chokladtryffel.  Den nya Lindt Dessert 70% är precis den sortens choklad som passar att använda till julens läckra tryffel – det här receptet ger en härlig tryffel som blir ännu godare om den smaksätts med lite whisky, konjak eller rom. Vi provade att smaksätta den med Drambuie – det gav en härligt ”julig” smak!

150 g Lindt Dessert 70%

0,6 dl grädde

1 msk smör

(gärna 1 msk honung också!)

Hacka chokladen. Värm grädden (med honung om du vill ha det i) och låt den koka upp. Dra kastrullen från värmen och rör i chokladen tills den smält helt och hållet. Rör ner smöret så blandningen blir blank och fin. (Tillsätt valfri smaktillsats – ca 1-2 msk av god sprit, likör eller kanske citrussaft.) Häll blandningen i en burk eller ask och låt stå i kylen tills den stelnat – ca 1-2 timmar.

Forma blandningen till bollar med hjälp av en tesked. Rulla i kakao, florsocker, hackad mandel, kokos eller annat val av garnering och förvara svalt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.