Julskyltning? Gärna, men helst inte före 1 advent…

Julen kommer tidigare och tidigare för varje år. I alla fall i handeln, som vill hetsa till konsumtion i förtid. Och även om jag sannerligen inte har något emot att det sätts upp julljus och glitter lite här och var så bär det mig emot att butikerna börjar julskylta så tidigt som de gör nu.  Ta NK, till exempel, som enligt traditionen slagit upp sina ofta imponerande skyltfönster den 1 söndagen i advent. För några år sen avtäckte man julen veckan före 1 advent. I år tog man steget och avtäckte härligheten redan igår, den 18 november.

Jag rår inte för det. Jag tycker det är två veckor för tidigt, så är det bara. Men vackert är det säkert. Sagornas jul är temat, och bara tanken på Pettson, Bullerbybarnen och Pippi som firar jul får det att vattnas i munnen… Men jag tänker inte gå dit förrän 1 advent. Vissa traditioner håller jag  stenhårt på, så är det bara. Att julskylta redan i mitten av november gör bara att man urvattnar julglädjen.

Fram till den ”riktiga” skyltsöndagen gottar jag mig istället i bilder från tidigare skyltningar, som denna från 2009 – ett särdeles lyckat år med julstämning och tradition in i minsta detalj!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.